KERSTLIEDEREN  

m.m.v.  Marten Kamminga piano, orgel, harmonium, accordeon
Wout van Veen piano, orgel
Laura Plomp gitaar  
Martijn Plomp viool  
Lenneke Dijkens  viool  
Johannes Hulshof cello
Ben Stolte bas  
Geralda Snoeijer slagwerk

38 kerstliederen: Hoor de klokken in de toren; Ik kniel aan Uwe kribbe neer; While by my sheep; Geen wiegje als rustplaats; O verblijdende; Wij gaan met haast; Midden in de winternacht; Herders laat uw bokjes; 't Was nacht in Bethlehems dreven; David en Dani‘l; Wij christ'nen zingen nu vol vreugd; Christ is the world's light; Engelkens door 't luchtruim zwevend; Herder in het wijde veld; O laat de wereld horen; Ding dong; Laat ons gaan om te bezoeken; Herders Hij is geboren; Midden in de winternacht (instrumentaal); Komt verwondert u hier mensen; Christus is geboren; Lofzang van Maria; Il est ne je divin Enfant; In een wonderschone nacht; Dona nobis pacem; Midden in de winternacht; Nu zijt wellekome; In the bleak mid-winter; O Kerstnacht schoner dan de dagen; Come thou long expected Jesus; e.a.

Recensies:

Het lijkt me voor een koor haast onbegonnen werk om een kerst-cd te maken die eruit springt. Toch blijkt dat soms te lukken, zoals bij de cd die door de Veluwsche Sanghertjes onder leiding van Gijs Evers is volgezongen - Roel Sikkema in het Nederlands Dagblad.

Kerstvitaminen voor de lange avonden - Peter Korz in Vocaal

Van bewonderenswaardige inzet en grote creativiteit getuigt de nieuwste kerst-cd van de Veluwsche Sanghertjes. Het is onvoorstelbaar waar Evers iedere keer de moed en tijd vandaan haalt om dergelijke intensieve projecten op touw te zetten. Evert Dijkhuizen in het Reformatorisch Dagblad.