BLIJ MET DE VRIJHEID  

m.m.v.: Marten Kamminga piano, orgel, accordeon
Wout van Veen orgel, piano  
Ben Gerritsen marimba, vibrafoon
Peter Leijdekkers trompet  
Henk Soeteman hoorn  
Gerrit van Slooten trombone
Ben Stolte bas
Geralda Snoeijer slagwerk  

35 vaderlandse liederen: Wij leven vrij; In naam van Oranje; Alle man van Neerlands stam; Wij willen Holland houen; Wie gaat mee over zee; In een blauw geruite kiel; Komt vrienden (instr.); Waar de blanke top der duinen; Heb je van de zilveren vloot; O schitt'rende kleuren; Komt nu met zang; Laat zang en spel; Gelukkig is het land; Hollands vlag (instr.); Waar dat men zich; Wilt heden nu treden; Merk toch hoe sterk; De achttien doden; Nooit mogen wij vergeten; Ik hoor trompetten klinken; Here kere van ons af; Gelijk de grote rapzak (instr.); O Heer die daar des hemels tente spreidt; Wilhelmus; O Nederland let op uw zaak; Leven in een land van vrede; Land-, lucht- en zeemacht; Zodra je zegt; Schildwachtje (instr.); Zingt u maar mee; Wij hebben een Oranjedorp; Een hoera voor de Koningin; Ben jij ook zo'n Oranjeklant; Voor een allerliefste Koningin.
 

Recensies:

Na het beluisteren van de CD Blij met de vrijheid zou men aan de Veluwsche Sanghertjes het predikaat “Koninklijk” kunnen toevoegen. Met de inzet van eerlijke marimba-staven, subtiele slaginstrumentjes en een swingend combo geluid worden vele vaderlandse liederen van hun stoffigheid ontdaan. En ook de jongste arrangementen van Tineke Evers of pianist Marten Kamminga klinken helder en eigentijds.
Vocaal - maandblad van de Koninklijke Christelijke Zangersbond - Peter Korz.

Opvallend zijn op deze CD niet alleen de verzorgde zang van de koren, maar ook de welluidende voor- en tussenspelen. De Veluwsche Sanghertjes hebben er een afwisselend geheel van gemaakt. Al met al een bijzonder plezierige CD en prima opgenomen. Nederlands Dagblad - Roel Sikkema

De Veluwsche Sanghertjes staken alle mogelijke energie in deze productie die een dikke tien met een griffel verdient. Het booklet is een plaatje.
De Nederlandse driekleur wappert vrolijk op elke pagina, op de voorpagina zelfs met goud omlijst. Reformatorisch Dagblad - Evert van Dijkhuizen.